Är delar av huset strömlöst?

Det är inte särskilt roligt att inse att delar av huset eller lägenheten saknar ström. Det finns dock en del felsökningar du kan göra själv, innan du ringer efter en elektriker i Kristianstad. Att hitta elfel är oftast inte så svårt, om du vet vad det är du ska titta efter samt har koll på var gränserna går.

Är det så att allt är svart i hela huset/lägenheten och det även är så hos grannen, så är det troligen hos elbolaget som felet ligger. Du kan då felanmäla till dem och så löser deras tekniker det som felar.

Felsöka elfel och strömavbrott

Om det helt plötsligt blir strömavbrott, funderar på vad det var du gjorde exakt innan. Kopplade du kanske in något i ett eluttag. Äldre maskiner och elapparater kan orsaka strömavbrott. 

Har du ström i vissa rum men inte i andra? Då är det oftast så att det är en säkring som har gått. Du kan kolla alla säkringar och byta om det behövs.

Om din jordfelsbrytare löser ut, testa att slå på den igen och kolla vad som händer. Om det inte händer något, så är det oftast bara tillfällig störning. Fortsätter den att lösa ut, ring en elektriker i Kristianstad!

Om det är så att det har blivit strömlöst och att en kontakt kanske bränt ut, så är det viktigt att slå av strömmen och dra ut den. Sedan ringa efter en elektriker som kan hjälpa dig.

28 Dec 2021

EVOMAXX är bloggen där du får tips på svenska företag, koncept, idéer och produkter som sticker ut. Vi fokuserar mest på den svenska företagsmarknaden och vad som sker på den idag, men även historiska koncept dyker upp då och då. 

Du får också inspiration och idéer för hur du själv kan lyckas som företagare och entreprenör.

Framtiden är ljus!

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook