Huskurer mot förkylning

Är du förkyld och har kanske både snuva, feber och nästäppa? Just nästäppa kan du använda Nasoferm till om du har hemma. Men, det finns även en massa bra huskurer mot förkylning och ofta har du det mesta hemma redan som du ska använda dig av.

En klassisk huskur mot förkylning, det är att använda dig av ingefära. Ta en ingefära-shot eller en kopp ingefära-te så hjälper det en del.

Du kan även göra hemlagad "hostmedicin". Du behöver en kålrot och honung.Skär kålroten på mitten, och gröp ur den ena halvan till en liten skål. Däri häller du sedan honungen och låter den dra åt sig av kålsaften. Denna hostmedicin är antiseptisk, slemlösande och antioxidantrik. Du äter 1 tesked i taget av din hemlagade hostmedicin.

Fler bra huskurer

En annan klassiker mot förkylning är så klart honung. tt klicka ner honung i en kopp varmt vatten är en beprövade kur mot halsont. Och nu finns det faktiskt också en vetenskaplig studie som påvisat att honung är bra!

En hemmakur mot nästäppa om du inte har Nasoferm, är egen nässpray. Att göra sin egen nässpray är enkelt, och är egentligen en koksaltlösning. Allt du behöver är vatten och vanligt bordssalt. Du kokar upp 5 dl vatten och sedan häller du i 1 tesked salt. Rör därefter om tills saltet löst upp sig. 

Sedan är det även bra att dricka varma drycker, te och kycklingsoppa. Samt vila så klart. Så lägg dig i soffan och se en bra film.

19 Nov 2021

EVOMAXX är bloggen där du får tips på svenska företag, koncept, idéer och produkter som sticker ut. Vi fokuserar mest på den svenska företagsmarknaden och vad som sker på den idag, men även historiska koncept dyker upp då och då. 

Du får också inspiration och idéer för hur du själv kan lyckas som företagare och entreprenör.

Framtiden är ljus!

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook