Lekar i badkaret för barn

Hade det nu varit sommar, så hade vi rekommendert er att ta med era barn till en vattenlekpark av Vortex Cado, men nu är det ju dessvärr vinter. Dock går det ju ändå att leka med vatten, på olika sätt, fast då inne. Badkaret är ofta en favoritplats för stora och små! Har ni inget, testa att köpa en uppblåsbar!

I badkaret kan barnen experimentera, leka och ha det skoj! Det finns massa bra badleksakar att köpa samt roliga lekar att leka!

Kul lekar för badkaret

Det är roligt att ta grejer från köket in i badrummet. Du kan ta med matskedar och måttkoppar och utforska olika volymer. Räkna hur många matskedar det tar att fylla på en halv deciliter… eller hur många halva deciliter det tar att fylla på en deciliter.

Det är inte bara badleksaker som kan få vara med i badkaret. Ganska många plastleksaker passar utmärkt i badet, som plastfigurer, plastklossar (typ Lego) och andra “vanliga” leksaker blir inte förstörda i vattnet.

Testa att ta in isbitar i badet för att se vad som händer när man droppar ner dem i det varma vattnet. Ta även in olika saker för att se om de flyter eller sjunker. Man kan också prata om vad föremålet är gjort av – metall, trä, kork, plast, osv. 

En annan kul sak är att fylla  flera vattenballonger och sätt dem i badkaret med barnet! Fyll några med varm vatten, några med kallt... och kanske några med bara luft .

14 Dec 2021

EVOMAXX är bloggen där du får tips på svenska företag, koncept, idéer och produkter som sticker ut. Vi fokuserar mest på den svenska företagsmarknaden och vad som sker på den idag, men även historiska koncept dyker upp då och då. 

Du får också inspiration och idéer för hur du själv kan lyckas som företagare och entreprenör.

Framtiden är ljus!

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook