Billiga sommardäck hos Nordendäck

När våren och sommaren kommer så är det dags att sätta på sommardäcken. Efter den 16 april får du inte längre köra med dubbdäck, om det inte råder vinterväglag vill säga. Om du har slitna däck så är det hög tid att investera i nya. Hos Nordendäck hittar du däck från flera kända däcktillverkare så som Nokian, Michelin, Continental och Goodyear, men även billiga sommardäck från märken som Nankang och LingLong och mellanklassdäck från bland annat Kumho och Sava. De bästa däcken har ett mönsterdjup på 8-9 mm och har du däck som ligger under 1,6 mm så är de olagliga. Så se till att följa sommardäck regler.

Mer än bara sommardäck

Nordendäck har inte bara sommardäck även ett stort utbud av:

  • Vinterdäck
  • Dubbdäck
  • Fälgar
  • Kompletta hjul

Du kan beställa dina däck hos Nordendäck på nätet men få dem levererade och dessutom monterade på någon av alla de samarbetspartners som de har runt omkring i Sverige.

Se upp för blankslitna däck!

GP.se kan man läsa om hur farligt det är med däck som är slitna. När våren och sommaren kommer och det är dags att byta till sommardäck så är det så många som en tredjedel som sätter på däck som är för dåliga. Enligt lag får du inte ha däck som understiger ett mönsterdjup på 1,6 mm, men däcken är farliga redan när de ligger under 3 mm. Varje år sker ett så kallat däckrazzia, som trafikverket, polisen och däckbranschens informationsråd ligger bakom. Då kollas sommardäck på tusentals bilar som far på våra svenska vägar. Andelen med olagliga däck har minskat, men de som kör med slitna däck ligger på stadiga 30 %. Så se till att investera i nya sommardäck hos Nordendäck om dina börjar bli slitna och undvik livsfara!

22 May 2015

EVOMAXX är bloggen där du får tips på svenska företag, koncept, idéer och produkter som sticker ut. Vi fokuserar mest på den svenska företagsmarknaden och vad som sker på den idag, men även historiska koncept dyker upp då och då. 

Du får också inspiration och idéer för hur du själv kan lyckas som företagare och entreprenör.

Framtiden är ljus!

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook