En storstädning då och då är inte fel

Ofta talas det om vikten av att städa en gång per vecka och visst, det är nog så viktigt, men det är även viktigt att du kanske en gång i halvåret ser till att göra en rejäl storstädning. Det är då du ska fokusera på att städa saker du inte städar annars. Bland annat är det nu du kan göra rent fläkten i köket, ugnen och kyl och frys. Frosta gärna av frysen. Tvätta gardiner, städa ur skrubbar och garderober, slänga saker du inte vill ha, tvätta mattorna eller lämna in dem, rengöra tvättmaskin och så vidare. Du kan fokusera på att storstäda ett rum i taget, så att städningen känns mer hanterbar. 

Det kan vara roligt att städa

Att städa överlag är ofta något som förknippas med att det är trist och jobbigt, men det kan vara kul! Det är bara att ta tjuren vid hornen och köra igång, sätt på bra musik att städa till exempelvis eller passa på att få in träningsmoment då du städar. Sedan kan du även sätta upp en belöning för dig själv som du får om du klarat av en storstädning.

Underlätta din städning

Du kan underlätta din städning genom att alltid torka upp med en gång. Om du lagar mat i köket och spiller lite på spisen krävs det nästan ingen energi alls för att torka rent direkt. Om du istället väntar ett par dagar gror smutsen in och det blir svårare att städa upp. Sedan, plocka undan lite varje dag, det gör mycket. Eller, anlita hemstädning, och få det städat av en städfirma varje vecka.

7 Aug 2020

EVOMAXX är bloggen där du får tips på svenska företag, koncept, idéer och produkter som sticker ut. Vi fokuserar mest på den svenska företagsmarknaden och vad som sker på den idag, men även historiska koncept dyker upp då och då. 

Du får också inspiration och idéer för hur du själv kan lyckas som företagare och entreprenör.

Framtiden är ljus!

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook