Hantera projekt genom utbildning

Att hantera ett projekt är något många stöter på inom arbetslivet eller i skolan. För att lära sig hur det ska hanteras är det inte fel att gå en så kallad projektledarutbildning. På Projekthantering.se kan du hitta flera kurser och utbildningar inom detta ämne. Det mesta kan läggas upp som ett projekt vilket innebär att det kan vara när du ska anlägga något, bygga något, eller företa dig en resa av något slag. Genom att gå en projektledarutbildning får du rätt verktyg!

Definiera ditt projekt

Projektledning och att hålla i ett projekt är för många en självklarhet, åtminstone för dem som har vanan inne. Det är bra att själv definiera sitt projekt, med rätt verktyg som du får genom en projektledarutbildning. Några gemensamma punkter finns hos alla projekt bland annat att det alltid är en tillfällig aktivitet som görs för att nå ett visst mål.

Vad är då ett projekt?

I litteraturen kan man hitta en mängd olika definitioner av vad ett projekt är. På Linköpings Universitet har man valt en formulering som passar deras syften och deras projekt. Läs mer om det på deras sida.

Ett projekt ska vara tydligt avgränsat till vad som ska vara gjort, när det ska vara klart och hur mycket det får kosta. Det kan dock vara i flera år så väl som endast över ett par dagar. Genom en utbildning kommer du att lära dig mer om olika definitioner med mera när det kommer till projekthantering.

29 May 2016

EVOMAXX är bloggen där du får tips på svenska företag, koncept, idéer och produkter som sticker ut. Vi fokuserar mest på den svenska företagsmarknaden och vad som sker på den idag, men även historiska koncept dyker upp då och då. 

Du får också inspiration och idéer för hur du själv kan lyckas som företagare och entreprenör.

Framtiden är ljus!

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook