Saker du behöver tänka på om du kör bil i kylan

Nu när vintern är här, så är det en del att tänka på om du ska ut och köra din bil. Det är bra om du ser till att bilen mår bra. Du kanske behöver bensintillsatser eller dieseltillsatser för den, det hittar du hos Wynns. Sedan är det andra saker du behöver tänka på. Underhåll bilbatteriet är ett exempel, då vissa bilbatterier slutar fungerar i kylan. Det är faktiskt den absolut vanliga anledningen till att bärgningsbilen måste rycka ut under vintern. Sedan är det bra att även se till att du kommer in i bilen. Ibland fryser dörrarna fast. Du behöver då låsspray och silikonstift. Stiftet använder du till listerna runt dörren och låssprayen till låset.

Andra saker att tänka på

Förhoppningsvis har du satt på vinterdäcken redan. Det är bra om dessa är i bra skick. Du bör ha 3 millimeter på vintern, enligt svenska lagen, men för att vara på säkra sidan så bör du ha ett minimidjup på 4 mm. 

Om du har möjlighet se även till att skaffa motorvärmare. Det gör att bilen drar mindre bränsle samt att motorn eller batteriet inte behöver jobba lika hårt. 

Du bör även se till att ha fungerande vindrutetorkare och spolarvätska. Spolarvätskan ska under vintern inte blandas ut direkt mycket, för då kommer det frysa fast!

Se även till så att du vinterutrustar din bil, så att du har viktiga saker i bilen som du kan komma behöva om det skulle hända något. 

17 Dec 2019

EVOMAXX är bloggen där du får tips på svenska företag, koncept, idéer och produkter som sticker ut. Vi fokuserar mest på den svenska företagsmarknaden och vad som sker på den idag, men även historiska koncept dyker upp då och då. 

Du får också inspiration och idéer för hur du själv kan lyckas som företagare och entreprenör.

Framtiden är ljus!

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook