Smart effektivisering av transporter

Vi vet alla hur skadligt det är för miljön med lastbilstransporter. Vi vet också att transporterna inte kommer att minska och vi sliter våra hår i frustration. Det forskas på miljövänligare bränslen och vissa lever enligt principen att bara köpa närodlade och närtillverkade produkter. De är dock väldigt få i jämförelse med alla människor som inte reflekterar ett skvatt över transportproblematiken och - som alltid - så är det pengarna som bestämmer. Så länge folk köper saker så kommer lastbilarna fyllda med varor att rulla längs våra vägar.

Grejen är att lasbilarna är inte fulla hela tiden, knappt ens halva tiden! När en last levererats från en punkt till en annan så kör lastbilen tom och inte sällan har den en lång returresa utan någon last över huvud taget. Snacka om slöseri!

Inga fler tomma lastbilar på vägarna

CargoSpace24 heter det företag som har kommit på den briljanta lösningen på problemet. Man har skapat ett koncept med en portal där de som blir medlemmar kan placera sig på en GPS-karta som uppdateras i realtid och därmed göra sig synlig för andra medlemmar. Man är antingen den som erbjuder lastutrymme på en specifik sträcka som loggas med körjournal, eller en kund som behöver tillgång till lastutrymme för en specifik sträcka. De två parterna kan enkelt mötas via CargoSpace24, kontakta varandra och spara både pengar och miljö på att anlita/utnytta den transportör/transportkund som finns närmast.

Transportörerna kan tjäna dubbla inkomster eftersom de utnyttjar sitt lastutrymme dubbelt så ofta, samtidit som färre lastbilar kör omkring på vägarna i onödan. Det är en stor vinst för företagen, kunderna, miljön och framtiden - en vinst för samhället i stort!

26 Apr 2016

EVOMAXX är bloggen där du får tips på svenska företag, koncept, idéer och produkter som sticker ut. Vi fokuserar mest på den svenska företagsmarknaden och vad som sker på den idag, men även historiska koncept dyker upp då och då. 

Du får också inspiration och idéer för hur du själv kan lyckas som företagare och entreprenör.

Framtiden är ljus!

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Senaste inläggen:

Gilla mig på Facebook:

Facebook